Contine : OMEGA 3, linoleina, acizi grasi (linoleic, izolinoleic ,oleic si arahidonic) este foarte bogat in vitamina E, avand efecte calmante si cicatrizante.
Administrat in doze zilnice de 2-3 lingurite, are efecte benefice in tratamentele calculozei renale,cistita, colita, constipatie.
Expertii medicali mondiali au initiat de cativa ani o miscare de sustinere a uleiului de in, adaugandu-l printre produsele cele mai studiate din punct de vedere al continutului de substante naturale ce pot preveni cancerul .
-Specialistii in nutritie, autori ai unor insemnate lucrari in domeniu, indica uleiul de in ca adjuvant in combaterea :
-artritei
-infarctului
-cancerului
-El are efecte pozitive asupra :
-tensiunii arteriale
-scaderii colesterolului
-constipatiei rebele
-imunodepresiei
-psoriazisului
-eczemelor
-arsurilor
-un rol important in prevenirea atacurilor de cord, accidentelor cerebrovasculare .
-Omul modern sufera un dezechilibru nutritional cauzat de ingerarea unor cantitati insemnate de substante chimice - coloranti , conservanti - printr-un regim alimentar bogat in produse foarte rafinate si in produse de origine animala .
-Uleiul de in regleaza acest dezechilibru caci , in alimentatia moderna el este cea mai importanta sursa de acid alfa linoleic OMEGA 3 , factorul de baza in echilibrul hormonal al organismului uman .
-Produs 100% natural , bogat in OMEGA 3 .
ADMINISTRARE ulei de in presat la rece :
-Includeti pur si simplu uleiul de in in alimentatia cotidiana.
-O cura trebuie sa contina minim 3 linguri / zi inainte de mese .
-Pentru a actiona pozitiv asupra sanatatii, uleiul de in este preparat numai prin presare la rece , fara conservanti chimici .
Se poate folosi in alimentatie, preparat cu branza dulce de vaci, astfel: intr-o cana de ceai se amesteca bine o lingura de ulei de in cu trei linguri de branza dulce de vaca pana amestecul capata consistenta untului . Acest amestec se poate consuma ca atare sau in diferite combinatii . Intr-o lucrare aparuta si in traducere romaneasca, Dr. Johanna Budwing recomanda uleiul de in impreuna cu acest preparat in dietele pentru prevenirea si combaterea cancerului.
Uleiul de in poate fi folosit in dermato-cosmetica, pentru tratarea ulcerelor cutanate, a arsurilor, ranilor, ecze-melor, abceselor, furunculelor.